Voor jou

Jarenlang heb je gekampt met een gevoel van schaamte, falen of minderwaardigheid door je verslaving. De middelen waren nodig om te functioneren; in je privéleven, maar ook in je werk. Inmiddels ben je in behandeling gegaan voor je verslaving, ben je in herstel en durf je trots weer verder te kijken. Echter moeten er nog van alles besproken worden met je werkgever of het UWV. Ruisch Coaching helpt je daar graag bij. 

Lees ervaringsverhalen

Re-integreren: hoe gaat dat?

Re-integreren is spannend. Zeker als je net uit de kliniek komt en niet precies weet wat er komen gaat. Daarom is het juist ontzettend belangrijk om hierbij stil te staan. De volgende vragen zullen bijvoorbeeld beantwoord moeten worden:

  • Wil en kan je terug naar je (oude) werk of is het belangrijk om je loopbaan een nieuwe richting te geven?

  • Wat kun je zelf doen om duurzaamheid ten aanzien van jouw werksituatie te creëren?

  • Wat ga je vertellen aan je werkgever en je collega’s?

Daarnaast is het vooraf belangrijk om afspraken te maken over de opbouw, je taken, je doelen en de ondersteuning die je hierbij krijgt. Essentieel is om deze afspraken vooraf te maken, en niet pas als het verkeerd dreigt te gaan.

Neem contact op

Wat kun je zelf doen?

Je bent niet verantwoordelijk voor je ziekte, maar wél voor je herstel. Om op een duurzame manier te herstellen, is aandacht voor de diverse levensgebieden belangrijk. Deze levensgebieden, zoals bijvoorbeeld zelfzorg, financiën, ontspanning, relaties, gevoelens en spiritualiteit, zijn vaak aangetast door de verslaving. Is er nog veel spanning op diverse gebieden? Logisch! Die spanning is niet zomaar ‘weggewerkt’ en is een uitdagend proces. Het is van belang te erkennen dat het proces bij deze chronische ziekte ingewikkeld is. 

“Je bent niet verantwoordelijk voor je ziekte, maar wél voor je herstel.”

Houd angst en schaamte niet voor jezelf! Een verslaving is namelijk niets om je voor te schamen; bovendien ben je in herstel en heb je verantwoordelijkheid genomen voor een gezond en waardevol leven. Maak samen met ons de reis naar duurzaam herstel.

Hoe kan Ruisch Coaching jou daarbij helpen?

Re-integreren is jouw volgende stan en lukt het best als je antwoord kunt geven op vragen als:

  • Wie ben ik? 

  • Wat wil ik? 

  • Wat kan ik? 

Dit behandelen we uitgebreid tijdens loopbaan-gesprekken en -oefeningen, waar onderwerpen als kwaliteiten, drijfveren, draagkracht, werk- en voorwaarden, grenzen, CV en de huidige arbeidsmarkt worden besproken. Door deze gesprekken en oefeningen krijg je weer grip op je leven. Ruisch Coaching weet hierin aandacht voor herstel en je loopbaan in de juiste verhouding te combineren. Al onze coaches zijn gekwalificeerd én ervaringsdeskundig; wij oordelen niet!

Met jouw commitment, de inzet van je werkgever en onze hulp kun je verder bouwen aan een leven in vrijheid, gezondheid en verantwoordelijkheid. Ook als je opnieuw bent vastgelopen in de werksituatie kunnen wij hulp bieden om de stress te verminderen en de juiste acties te ondernemen. Ruisch Coaching helpt je graag verder naar duurzaam herstel! 

Neem contact op