Missie en visie

Bij Ruisch Coaching geloven we dat mensen met een verslaving kunnen herstellen. Daarom is het onze missie om hen te helpen een goede basis te leggen, (zelf)vertrouwen op te bouwen en op een realistische manier te re-integreren. Wij willen mensen, met al hun prachtige talenten, weer een plek geven in de samenleving.

Van verslaving tot herstel

Wij weten als geen ander dat de weg naar duurzaam en maatschappelijk herstel een lange en moeilijke weg is. De mensen die deze weg succesvol hebben bewandeld, hebben dusdanig veel levenservaring opgedaan dat zij van ongekende waarde kunnen zijn. Als mens, als vriend en partner, maar ook op de werkvloer. Herstellen van een verslaving is soms een pijnlijk proces en kent tegenslagen. Wij, Ruisch Coaching, hebben de passie om mensen hierbij te begeleiden.

Maatschappelijke bewustwording creëren

We leven in een land met zo’n twee miljoen mensen met een verslaving; slechts 4% daarvan zoekt hulp. Schokkende cijfers waar wij verandering in willen brengen. Er gaan jaren van ellende, isolatie, schuld en schaamte voorbij voordat een verslaafde erkent verslaafd te zijn en hulp nodig te hebben.

“Slechts 4% van de mensen met een verslaving zoekt hulp.”

Bij Ruisch Coaching werken we hard om deze maatschappelijke bewustwording te vergroten, zodat iedereen de hulp krijgt die hij of zij verdient. Mede dankzij de media praten we vandaag de dag gelukkig al opener over verslaving, maar ondanks dat rust er nog steeds een taboe op deze complexe ziekte. Ons team gaat de dialoog aan met overheden, bedrijven, bedrijfsartsen, arbodiensten, (zorg)instellingen, verzekeraars én naasten. Op deze manier proberen we meer bewustwording te creëren en het taboe te doorbreken. Daarnaast delen we regelmatig onze specialistische kennis op bijvoorbeeld congressen en bijeenkomsten om ook tijdens deze evenementen ons steentje bij te dragen aan een betere wereld waarin we sneller om hulp durven te vragen. 

Bereik en impact vergroten op de werkvloer

Ruisch Coaching begeleidt jaarlijks honderden cliënten; we willen en kunnen nog meer mensen helpen. Particulieren, het UWV, gemeenten, maar ook werkgevers!

“77% van de mensen met een verslaving heeft een betaalde baan.”

Daar 77% van de mensen met een verslaving een betaalde baan heeft, zijn werkgevers ook vaak betrokken bij deze problematiek. Wij zijn in staat werkgevers te ontzorgen en zowel de cliënt als de werkgever volledig te begeleiden tijdens de weg naar herstel. Dit doen we door het uitvoeren van adequate trajecten, maar ook dragen we zorg voor werkhervatting voor einde wachttijd. Ook leiden we de communicatie tussen arbodiensten, bedrijfsartsen en organisaties. Naast het feit dat we hart hebben voor herstel van verslaving, begrijpen wij ook hoe lastig het voor een werkgever is om een verslaafde medewerker te hebben. Machteloosheid, oplopende kosten en verlies van productiviteit. Wij hebben oog voor zowel medewerker als werkgever en zijn daarom hét re-integratiebureau als het gaat om verslaving op de werkvloer. Door het vergroten van ons bereik en onze impact hopen wij nog meer mensen een blijvende plek in de samenleving te geven waar ze hun talenten kunnen benutten.

Voor werkgevers

Effectiviteit en uniformiteit in ons team waarborgen

Bij Ruisch Coaching werken we met een divers team van coaches met ieder een eigen specialisatie. Die diversiteit aan specialisaties en ervaringen versterken elkaar en zorgen ervoor dat wij elke cliënt optimale hulp kunnen bieden. Samen hebben we namelijk een doel: mensen met een verslaving helpen naar duurzaam herstel. Om dat doel te behalen ontvangt iedere cliënt een persoonlijk plan van aanpak. Iedereen bewandelt namelijk zijn of haar eigen pad; daar is geen standaard draaiboek voor. Kwaliteit en de beleving van de cliënt liggen bij ons op hoog niveau, zodat iedereen verzekerd is van de beste dienstverlening. Ook zijn we landelijk actief, met coaches door heel Nederland. Benieuwd naar onze coaches?

Stuur een bericht 

{{ errors.first("field_46") }}
{{ errors.first("field_19") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("field_20") }}
{{ errors.first("field_21") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Heb je het gevoel dat er iets mis is?

Maak verslaving bespreekbaar.

Neem contact op Wat wij doen