Over ons

Ruisch Coaching verslavingsherstel en re-integratie is in 2009 opgericht door Marian Ruisch. Ons re-integratiebureau is ontstaan vanuit de missie en passie om mensen met een verslavingsachtergrond weer een plek te geven op de werkvloer. We werken in opdracht van werkgevers, het UWV, gemeenten en particulieren.

Gedurende de afgelopen jaren is Ruisch Coaching uitgegroeid tot een landelijk opererend re-integratiebureau met een divers team van gekwalificeerde coaches, tevens ervaringsdeskundigen. Het team van Marian, Jeanette, Iwan, Dorien en Claudia begeleidt jaarlijks honderden cliënten; onder andere na opname in de kliniek, maar ook mensen die een concrete loopbaanvraag hebben of zij die al jaren nuchter zijn maar worstelen met verslavingsgedrag.

“Nederland telt zo’n twee miljoen mensen met een verslaving. Rondom iedere verslaafde staan gemiddeld 8 mensen die ermee te maken hebben. Bijna iedereen heeft daarom wel een verhaal dat met verslaving te maken heeft.”

De diensten van Ruisch Coaching

Bij Ruisch Coaching werken we aan re-integratie in opdracht van werkgevers, het UWV, gemeenten en particulieren. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten die actief (willen) werken aan hun herstel. Ons doel is om deze cliënten te begeleiden naar re-integratie door middel van diverse hersteltrajecten, zoals werkfit- en naar werk-trajecten. Elke cliënt en elke verslaving is anders; onze gekwalificeerde coaches weten hier als geen ander op in te spelen. Ook bieden wij hersteltrajecten op maat en voorzien we werkgevers, het UWV, gemeenten en particulieren van advies. 

Als re-integratiebureau verzorgen wij voor elke cliënt een adequaat traject met een gedegen plan van aanpak. Wij verzorgen de communicatie richting arbodiensten, bedrijfsartsen en HR-afdelingen en leveren UWV-waardige reportages. Daarnaast zijn we ons bewust van de complexiteit van verslaving en herstel, waardoor we in staat zijn een werkgever begripvol te ondersteunen en te ontzorgen in dit lastige proces. Vragen omtrent verslaving op de werkvloer en re-integratie? Maak het bespreekbaar en neem contact met ons op. 

Neem contact met op

Groot netwerk en bereik

Door onze jarenlange ervaring als re-integratiebureau hebben we een groot netwerk van klinieken in binnen- en buitenland. Als er sprake is van een actieve verslaving bij jou of je medewerker, zijn we in staat hoop te bieden en inzicht te geven in de ziekte en de beschikbare behandelingsmogelijkheden. 

Daarnaast zetten we ons op diverse plekken actief in om onze specialistische kennis te delen. Zodoende maken wij verslaving bespreekbaar, doorbreken we het taboe rondom dit onderwerp en maken we daardoor de weg van herstel mogelijk voor steeds meer mensen. 

Onze agenda Lees ervaringsverhalen

Ervaringsdeskundig op HBO-niveau

Onze coaches zijn hoogopgeleid en weten door hun ervaring liefdevol maar confronterend coachen perfect met elkaar te combineren. Ervaringsdeskundigheid op hbo-niveau, noemen wij dat!


Lees verhalen Over ons

Heb je hulp nodig?
Of wil je jouw verhaal kwijt?

Op zoek naar hulp voor jezelf, je medewerker of een naaste? Maak verslaving bespreekbaar. Ruisch Coaching staat voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Neem contact op

Stuur een bericht

{{ errors.first("field_46") }}
{{ errors.first("field_19") }}
{{ errors.first("field_25") }}
{{ errors.first("field_20") }}
{{ errors.first("field_21") }}
{{ errors.first("privacy") }}

Heb je het gevoel dat er iets mis is?

Maak verslaving bespreekbaar.

Neem contact opWat wij doen