Voor menigeen in onze cliëntengroep is de decembermaand een klus.

Sinds de uitzending van Arjan Lubach in 2020, heb ik me daarom des te meer gestoord aan alle reclames over loterijen die de laatste tijd voorbij kwamen (met al die lachende BN-ers) waarbij ik nu weet dat ze door de Nederlandse overheid, te weten het Ministerie van Financiën, worden gefinancierd. De beste reclamemakers worden ingezet om de reclame zo effectief mogelijk te maken, zoals bijv. koning Toto. Met een schattig hondje, egeltje, poesje, koekoekje, worden mensen 'overgehaald' om een of meerdere loten te kopen. Er is zelfs een knop waarbij je met 1 x klikken 3000 euro armer bent!

Met de 80.000 gokverslaafden in Nl. met hun casino in zakformaat, geeft dit hetzelfde effect als een sigarettenautomaat binnen het voortgezet onderwijs en het snoepgoed voor de kassa.

De staat doet hetzelfde als de verslaafde die, als hij gestopt is met zijn drug of choice, vervolgens in de war raakt met eten, sex, beeldverslaving en meer. Ze kiezen gewoon een ander middel. Heel bevredigend!

De staat heeft minder inkomsten uit sigaretten en alcoholconsumptie. Minder inkomsten door het Coronajaar en zet nu in op gokken. Dat zet immers pas echt zoden aan de dijk. Daar zit je dan op Nieuwjaarsmorgen met nog meer schulden. De armoede wordt  groter. Ik zou willen dat het reclamegeld zou worden gebruikt om mensen te laten zien die, na zo’n nare periode van verslaving, weer iets moois van hun leven wisten te maken. Gewoon omdat ze hebben geleerd dat rust in hoofd en hart, plezier met goede vrienden, voor geen geld te koop is.

Kijk nog eens naar de aflevering van Lubach. Is dat nu echt zoals we het willen?

BN-ers, (uit de Lotto, Toto en meer reclame) wat is je motivatie om mensen op deze manier te misleiden? Je weet toch van de misère die het met zich meebrengt!

Mensen, trap er niet in! Stop met gokken. Bel een vriend. Herstel van verslaving is wel mogelijk!

Privacyverklaring | Cookiebeleid | Sitemap

Top