Ongeveer 1.8 miljoen mensen hebben iets met 'niet meer kunnen stoppen', in welke vorm dan ook. Ik vraag me echter af hoevelen er kind zijn van een verslaafde ouder? Een aantal van 300.000/600.000 wordt genoemd in de diverse artikelen.
Een vader of moeder hebben die (emotioneel) niet bereikbaar is, waarvan je regelmatig niet weet wat je van hem/haar kunt verwachten, die controle probeert te houden, maar soms controle verliest op al de verschillende terreinen die je je maar kunt bedenken. Dat leidt tot schaamte, dat leidt tot kinderen die op jonge leeftijd al (te)veel dragen. Kinderen van 20, 40, 60 jaar. Je blijft immers 'kind van'. Ik denk dat, als we zo tellen, we uitkomen op een ander aantal.

Werknemers die zich onzeker weten over hun plek, ordening, geen weet hebben van een juiste balans tussen geven en nemen. Die geneigd zijn zo hun best te doen en juist daardoor grote kans lopen op burn out, depressie en andere klachten. Werknemers die niet snel zullen zeggen dat zij kind zijn van…..
Maar ook ouders die in herstel zijn en meemaken dat de ziekte voort blijft woeden in het systeem. Zich zorgen makend over hun kind met verslavingskenmerken. Het geeft zoveel machteloosheid. Wat een rotziekte toch!


Daarom blijven we er over praten en daarom onze deskundigheidsbevordering op 19 mei van 9:00 tot 10:00 uur.

Ook op 28 april kunt u nog terecht voor vragen over verslaving. Voor een casus waarmee u in uw maag zit. Om met elkaar te leren spreken over dit onderwerp. Aanvang 9.00 uur.

Graag zien we u weer om onze kennis te delen, te oefenen in het gesprek en daardoor het pad van herstel toegankelijker te maken!

U kunt zich opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom aan ieder die geïnteresseerd is in dit onderwerp

Privacyverklaring | Cookiebeleid | Sitemap

Top