Natuurlijk is iedere cliënt je even dierbaar. Toch is er één die je je altijd blijft herinneren. Dat is die ene man of vrouw die je nooit meer vergeet.

Toen Marian Ruisch die ene cliënt die ze nooit meer zal vergeten leerde kennen woonde zij in een  flatje in Rotterdam-Zuid, 3 hoog-achter.

Ze was toen één jaar in herstel. Ze was op enig moment lopend thuis vertrokken en had alles achter zich gelaten om zich te concentreren op herstel, inclusief haar prachtige huis, zeilboot en meer.

Ze had een grote financiële  schuld, die grotendeels was veroorzaakt door een nare echtscheiding. Het is immers altijd gemakkelijk de verslaafde daarvan de schuld te geven. Ze had af en toe grote zin om naar beneden te springen. Iedere morgen bad ze om gemoedsrust en acceptatie. Maar ze had de keus gemaakt om verantwoordelijkheid te willen nemen.

Inmiddels is ze zeven 7 jaar in herstel en is het grootste gedeelte van haar schuld afbetaald. Al die jaren is ze één keer op vakantie geweest. Dat was het commitment wat ze met zichzelf gesloten had.

Marian spreekt tijdens haar werk veel mensen die grote moeite hebben hun financiële situatie recht in de ogen te zien. Een cliënt zei ooit dat geld een grotere macht is dan alcohol of drugs. Ze ziet menigeen zwart werken en geen herstel vinden. Het gesprek over de relatie tussen herstel en financiën wordt vaak gevoerd.

Deze vrouw heeft voor mij een nieuwe dimensie gegeven aan eerlijkheid. Inmiddels is zij vennoot bij Ruischcoaching. Door haar houding heeft Marian zich nooit zorgen hoeven te maken over de financiële situatie van haar bedrijf. Wat een zegen! En zij zelf is gegroeid, juist door de keuzes die ze ooit maakte.

Dank je wel LEF voor de publicatie in een verslavend magazine – maart 2021

Privacyverklaring | Cookiebeleid | Sitemap

Top