Betreft        : re-integratie eerste- en tweede spoor bij verslaving

Datum        : 14 april van 9.00 - 10.00 uur

Instrument: Microsoft Teams

De begeleiding van een zieke medewerker welke uitgevallen is door de ziekte verslaving is een complex en intensief proces.  Het zijn soms ingewikkelde en soms ook bijzonder mooie trajecten. Vaak is er een lange weg gegaan voordat er echt openheid van zaken is gekomen over de verslaving, perioden van regelmatig kort of langer verzuim, schade aan bedrijfsmiddelen, een lagere productiviteit, vallen en opstaan. Voor u als werkgever kan deze medewerker om meerdere redenen al veel geld gekost hebben en is er de spanning van loyaliteit en zakelijkheid. Zonder inschakeling van externe expertise blijven deze situaties soms wel jaren bestaan.

Bijna altijd ontstaat er uiteindelijk langdurig ziekteverzuim en wordt u geconfronteerd met de verplichtingen vanuit de Wet Verbetering Poortwachter. Het kan zijn dat uw medewerker kan terugkeren bij u op de werkvloer, maar het kan ook zijn dat dezelfde medewerker dit niet kan omdat de functionele mogelijkheden daartoe te beperkt zijn. In beide gevallen is het mogelijk adequate begeleiding in te zetten in de vorm van eerste of tweede spoor re-integratie. Een goed plan van aanpak, een passend zoekprofiel met het ook op duurzaam herstel, afstemmingen in het kader van een adequaat traject, tussentijdse evaluaties, vaste onderdelen van onze begeleiding.

Het gesprek over de ziekte verslaving is niet gemakkelijk te voeren. En een goede opvolging daarna al helemaal niet. De gevolgen zijn vaak ingrijpend en langdurig. Om met elkaar meer vat te krijgen op re-integratie bij verslaving, wil ik u uitnodigen voor deze deskundigheidsbevordering op 14 april om 09.00 uur. Door met elkaar open over dit onderwerp te spreken, kunnen we van elkaar leren en voorkomen dat er langdurige uitval en dikke dossiers ontstaan. Wij hebben veel expertise in huis, we hebben in de 12 jaar dat we bestaan, een toenemende stroom aan cliënten in herstel van de ziekte verslaving en menig organisatie succesvol bijgestaan.

Interesse? U bent van harte welkom en u kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring | Cookiebeleid | Sitemap

Top