Crisis is iets waar mijn coaches én cliënten gespecialiseerd in zijn. Crisissen hebben zich op alle manieren aangediend in hun leven. Voorheen in het niet tijdig of juist overvloedig hebben van het middel. Gaandeweg in het verlies van alles wat belangrijk was; rijbewijs, werk, vrienden, kinderen, relatie, gezondheid, zelfwaarde, levensmoed.

In onze missie staat dat je dan, juist op het dieptepunt weer gaat ontdekken wat het leven de moeite waard maakt. Dat is wat we meemaken in ons werk: mensen die de onderkant van het leven hebben aangetikt, rockbottom. Intelligente, sensitieve mensen, met veel werkervaring. Soms ‘de beste paarden van de stal’. Ze hebben veel gewerkt en gebruikt, maar hebben soms weinig kennis over de andere aspecten van het leven.

Ik geniet ervan met hen te spreken. Als ik ze vraag naar hun doel krijg ik vaak het antwoord dat ze rust in hun hoofd willen hebben, een eenvoudig leven. Ze willen iets doen wat ertoe doet. Ze weten dat het niet te vinden is in ‘meer’, in welke vorm dan ook. Velen gaan een sober leven leiden, zonder dat ene middel, zonder andere middelen, zonder obsessief gedrag. Ze zijn ‘aan- in plaats van afwezig.

Ga er maar aanstaan, geen glaasje wijn meer, pilletje, blowtje of wat dan ook aan stemming veranderende middelen. Zij weten dat één teveel is en duizend niet genoeg. Nee, ik propageer geen leven van soberheid. Het valt helemaal niet mee om zo’n leven te leiden. Dat doe je alleen als je er diep van binnen van overtuigd ben dat het echt niet anders meer kan. Dat weet je dan uit ervaring, omdat je jezelf al zo vaak bent kwijt geraakt. Je kunt het beter niet zover laten komen.

Dus nu we in een tijd van bezinning zijn en je hebt eindeloos gewerkt én gebruikt, is dit misschien wel het moment om te zeggen ‘zo niet meer’. Misschien gaat het om je collega, je werknemer, je kind. Dit is een kans om het anders te gaan doen. En vanuit onze ervaring willen we je daar bij helpen. ‘Anders’ is nog niet zo gemakkelijk. Anders is voor mij anders dan voor jou.

‘Anders’ heb je je immers al vaak voorgenomen. En het is niet duurzaam gebleken. Wij kunnen je de weg wijzen naar herstel. Wij zijn experts in ‘anders’. We kennen de machteloosheid, de pijn, de schaamte die daarmee gepaard gaat. Het is geen eenvoudige weg. En we zijn zelf vaak gestruikeld. Doordat we het uit eigen ervaring kunnen delen, is het een leeg noch een snel verhaal. Maak van de crisis een kans.

Missie Ruischcoaching, Recovery en Re-integratie: een leven van verslaving is intens geleefd. De herstellende verslaafde heeft alle krochten van het leven verkend, alle wegen naar euforie onderzocht en op het dieptepunt ontdekt dat het leven de moeite waard is. De weg van herstel is een weg naar binnen, naar onaangeraakte pijn en bodemloos verdriet. En het is een weg naar buiten, naar hernieuwd contact met de samenleving. Zo’n levenspad geeft wijsheid, nederigheid en oprechtheid. En die houding maakt de wereld en de werkvloer een waardevollere plek.

Privacyverklaring | Cookiebeleid | Sitemap

Top